4 saker du inte visste om testosteron 2016-10-29T14:00:35+00:00

Det är idag allmänt vedertaget att bibehålla hälsosamma nivåer av testosteron i kroppen som kan hjälpa dig att bygga muskelmassa till exempel. Dina chanser att prestera i sänghalmen ökar dessutom.

Det finns dock en del udda fakta om det manliga könshormonet som till en början kan ses som överraskande för folk (och för vissa är det rent av förvirrande).
När du börjar lästa några av nedanstående påståenden, kommer du vilja gå ut och höja dina testosteronnivåer till max. Ett annat påstående kan få dig att helt tänka om kring alla testosteronpiller och drycker!

Med det sagt, nedan följer våra 12 bästa och mest intressanta fakta som du förmodligen inte har hört talas om innan när det kommer till testosteron.

1. Meditation – Och är en av de bästa tillvägagångssätten för att öka testosteronnivåerna

Höga testosteronnivåer förknippas vanligtvis med “manliga aktiviteter” – så som att lyfta tunga saker, slåss, och att idrotta. Alfa manliga typer av saker så att säga (https://frisky.se/naturliga-testosterontillskott-i-sverige/)
Meditation är dock nästan motsatsen till dessa.
Jag sa ju att några av punkterna skulle vara lite förvirrande, till en början …
Vad det handlar om är yin och yang. Det är oftast något man gör efter en mild yoga klass, eller i ett tempel i mitten av ingenstans, kanske.
Det verkar som vår definition av manlighet kan behöva att omdefinieras. Det finns idag gott om bevis för att regelbunden meditation kan öka testosteronnivåerna.
Denna studie från slutet av 90-talet visade att meditation och avslappningsövningar kan öka produktionen av tillväxthormoner och testosteron, och samtidigt få ner nivåerna av stresshormonet kortisol.
Så det kan vara dags att komma över stigman och börja med att sitta tyst i tio minuter varje morgon. Testa i vart fall!
Är det så att vara helt ensam med dina egna tankar skrämmer skiten ur dig, kanske du vill ge dig på en guidad meditation.

 

2. Höga nivåer av testosteron kan innebära mer framgång i affärer

Är du i tankar om att bygga ett globalt imperium som ska ta världen med storm kanske? Du kanske vill kontrollera dina hormonnivåer för att se om du är redo …
En färsk studie från 2008 undersökte sambandet mellan testosteron och framgång på Wall Street. Resultaten tyder på att när näringsidkarens testosteronnivåer var förhöjda, var de mer benägna att ha en lyckad dag på jobbet.testosteron 4
Detta är väldigt intressant, det betyder att ju mer framgång handlarna hade, desto högre var och blev deras testosteronnivåer. Så det är inte bara hormonet i sig som verkar öka sannolikheten för framgång, utan att tjäna mer och nå över genomsnittet kan leda till ännu högre nivåer!
Mekanismen bakom fenomenet är idag inte helt klarlagt, men vissa tror att det är kopplat till en minskning av risktagande, där högre testosteronnivåer gör dig mindre benägen att spela det säkert. I grund och botten innebär det att det finns större chans att du tar de steg i tron om att du ska uppnå saker som andra är alltför försiktiga med att testa.

3. Blir det dock för mycket av varan testosteron, kan det göra dig svår att vara runt

Oavsett om det finns många olika sätt på vilket du kan höja din testosteronnivåer, kan det ge dig ett försprång i näringslivet, men att öka dina nivåer för högt kanske inte är lika bra…