Test av GPS klockor för barn 2018

 

Insert Image

Att hålla koll på dina barn har nu blivit enklare, säkrare och mer exakt med hjälp av GPS-klockor. Men vilken är det bästa valet? I den här artikeln kommer vi att titta på de mest populära GPS-klockorna för barn år 2018.

Det kan vara svårt att hålla reda på sina barn, och det kan också vara svårt att veta när det är bekvämt att ge dem en mobiltelefon eller något lite mer vuxet för att hålla kontakten.

GPS-klockor är därför fantastiska, potentiellt livräddande verktyg som hjälper dig att hålla koll på de små så att du inte behöver oroa dig för var de är. Allt du behöver göra är att få barnen att använda en GPS-tracker i form av en klocka och sedan är jobbet klart.

Här är några alternativ du kan kolla om du söker den bästa GPS-klockan för dina barn.

Dom bästa GPS-klockorna för barn

Genom att välja en GPS-klocka avsedd för barn kan du enkelt se var dina barn är och du kan även ringa till dem om dom är för långt borta. Tanken är att det inte ska vara en börda för dina barn, utan ett verktyg som ser till att dom alltid är säkra.

Varje klocka på listan innehåller en separat uppsättning, ytterligare funktioner och en prislapp som varierar. Vi rekommenderar att du får en översikt över vilka ytterligare funktioner du faktiskt behöver innan du bestämmer vilken GPS-klocka du köper för dina barn.

Obs! Vi kommer att hålla den här artikeln uppdaterad. När flera klockor med GPS-funktion för barn släpps eller klockor på listan ändras, uppdaterar vi artikeln.

1. XPLORA - Bäst i test!

Trots att Xplora har utformats för barn mellan 6 och 12 år så är den smidig, har en modern design, är gjord på hög kvalitet och med ett brett utbud av färger som gör den till en elegant (och otroligt bekväm) GPS-klocka för människor i alla åldrar.

Xplora kombinerar exakt GPS, GSM och Wifi teknik med videosamtal, röstsamtal, textmeddelanden, fitness mätare och mycket mer för cirka 1900 kronor.

Smartklockan laddar automatiskt upp platsinformation direkt till din smartphone, vilket innebär att du aldrig behöver gissa var ditt barn är. Video- och röstsamtal är nästan omedelbara, medan föräldrar med internetåtkomst kan schemalägga barns möten och påminnelser på Xploras app.

Med Xploras GPS-klocka kan barn skicka ut SOS-varningar om dom är i direkt fara till sina förprogrammerade kontakter, inklusive deras plats och en ljudinspelning av situationen. Föräldrar kan också ställa klockan till "skol läge", vilket avlägsnar distraktioner från klockan medan barnet är i klassrummet genom att inaktivera det i specifika tider. 


2. Gator

Ur ett föräldrars perspektiv är det klockan att rekommendera. Den låter dig hålla kontakten med dina barn och sparar pengar eftersom den fyller en liknande funktion som en mobiltelefon.

Många människor är inte bekväma med att köpa en mobiltelefon till barn under 12 år och med Gator behöver du inte känna likadant. Med Gator kan du även spåra barnen utan att barnen vet det själva.

• Gör det möjligt för dig att hålla kontakten med dina barn

• Sparar dig pengar eftersom du slipper köpa en mobiltelefon

• Begränsa vem dom kan ringa

• Spårar barns rörelser

• Låg batteritid

• Lite för stor för yngre barn

3. Tinitell

Med sitt eleganta utseende med en enkel och modern design är Tinitell GPS-klocka en mobiltelefon speciellt utformad för barn. Den fungerar enkelt med en app på din smartphone.

Tinitell är inte bara ett intressant och modernt verktyg, men det är också en otroligt hållbar och resistent GPS-tracker. Tinitell är konstruerad för att motstå grov behandling, inklusive vatten och sand (även om klockan inte är 100% vattentät) och till ett pris på ca 1000 kronor får du mycket valuta för pengarna.

Med din smartphone kan du ansluta och visa ditt barns exakta GPS-spår och du kan även ringa ditt barn med Tinitell-appen. Smartbandet kan ha upp till 12 kontakter, så dom behöver aldrig oroa sig för att inte ha någon dom kan kontakta om dom hamnar är i trubbel. För att ringa behöver de bara trycka på bandets framsida, säga namnet på den person de vill kontakta så ringer klockan automatiskt den personen!

4. Garmin VivoFit Jr 2

Garmin VivoFit Jr 2 - och även originalet - är främst avsedda för fitness- och hälsobruk så håll det i åtanke. Med det sagt erbjuder dom ett stort urval för både barn och föräldrar. Till exempel kan alltid färgdisplayen anpassas med en mängd olika teman såsom Batman, Disney och till och med Star Wars. Detta är en uppgradering från originalet som bara hade en svartvit skärm.

Det finns pedagogiska mobilspel och aktiviteter som synkroniseras med enheten via en mobilapp. Det finns också "spel" och personliga mål som kan ställas in av föräldrar så att du kan hålla dina barn aktiva. Föräldrar får notifikationer om allt som händer, även när barnet uppnår ett mål. Du kan även använda den för att fördela barnens hushållsarbete och enheten kan skicka ut olika sorters påminnelser och varningar.

Om du väljer att köpa flera klockor till fler barn, kan du spåra och hålla koll på dem alla via samma mobilapp vilket gör den väldigt bekväm för större familjer.

5. Spectraphence GPS

Med Spectrafence GPS-klockan kan du ge dig själv och dina barn extra säkerhet. Du hittar klockans plats genom appen vilket är en bra säkerhet för barn när de går ut eller om något skulle råkas hända. Eller när barnet är på väg till en aktivitet, skolan eller bara går ut med vänner. Dessutom kan du ringa klockan, vilket är perfekt för direkt kommunikation med barnet.

Klockan är utrustad med ett SIM-kort och ingen prenumeration behövs utan man kan enkelt använda förbetalda refillkort. Klockan laddas med den medföljande USB-kabeln via en dator eller telefon laddare. En laddning varar 3-4 dagar och klockan skickar ut ett textmeddelande och varnar för lågt batteri eller när den tas av från armen.

En viktig detalj är SOS-funktionen. Genom en SOS-knapp klockan kan den skicka textmeddelanden eller ringa när den trycks ner och då får du snabbt veta om någonting har inträffat. SOS-nummer programmeras i appen och klockan och du kan själv ringa och skicka SOS-meddelanden direkt till numren som ingår i listan. SOS är en smidig funktion att få snabbt reda på om några problem har uppstått. Klockan har en även säkerhetsfunktion som gör det omöjligt att ringa till eller från numret om det inte redan finns i telefonboken.

Det finns ett antal funktioner i klockan, inklusive stegräknare samt en säkerhetszon där du kan ange ett säkert område på en karta och klockan skickar ett textmeddelande om barnet lämnar det området.

Klockan har en silikonrem som gör den extra bekväm och passar alla storlekar av handleder. Clear Touch Display appen laddas ned gratis och heter "Setracker". Den är kompatibel med både iOS och Android och det rekommenderar att man inte simmar med den på handleden.

En bra produkt för ökad säkerhet, både för barn och vuxna. Finns i tre färg menyer och både på engelska och svenska. Även appen stöder många språk.

6. Fitbit Charge (ingen GPS-spårning)

Fitbit Charge är den mest avancerade aktivitetsmätaren i vår lista. Det är dock inte en GPS-klocka som tillåter vuxna att spåra sina barn. Den passar dock bra för tonåringar eftersom den erbjuder call alerting. Batteriets livslängd uppskattas till 7-10 dagar och den kommer automatiskt att mäta en rad olika aktiviteter och sömn. Den synkroniseras automatiskt med en smartphone och låter dig se aktivitets progressionen i din handled.

För barn och tonåringar är Fitbit Chargeen användbar följeslagare. Med hjälp av caller ID kan du se vem som ringer dig på skärmen och du kan aktivera vibrerande larm för att vakna i tid på morgonen. Fitbit-appen är också välutrustad så att du kan logga in med en kaloriräknare och tjäna poäng baserat på vad du äter och hur aktiv du är.

Fitbit Charge är tillgänglig för mellan 500 och 700 kronor online. Priset beror på färg och svart är generellt billigast.

7. Fitbit Alta (ingen GPS-spårning)

Om du tycker att Fitbit Charge är för light för ditt barn kan Fitbit Alta vara ett lämpligt alternativ. Den erbjuder samma funktioner som till exempel Flex (aktivitets- och sömnmätare), men den här modellen har även en OLED-skärm. Skärmen är lätt att använda – du behöver helt enkelt bara trycka på den för att granska olika funktioner och information.

För äldre barn och tonåringar är Fitbit Alta ett fantastiskt val. Den ser bra ut och en ny specialutgåva av modeller har nyligen släppts. Dessa modeller inkluderar enheter med gula detaljer och gummiband i kontrast. Banden är också utbytbara. Liksom alla enheter som listas här, parar sig Fitbit Alta med smartphones eller tablets för att visa all data som samlas in.

Fitbit Alta är tillgänglig för mellan 700 och 900 kronor online. Amazon, Walmart och Best Buy har listat den som $99,95.

8. Bäst för hållbarhet: Fitbit Flex 2 (Ingen GPS-spårning)

Barn. Oavsett hur många gånger du säger "nej" kommer dom alltid att göra de mest fysiskt farliga aktiviteterna. Dom förstår inte riktigt att dom inte är odödliga. Oddsen är höga att just dina barn klättrar ett träd eller försöker mata en ekorre just nu. Om ditt barn är en livlig typ, är det bäst att ge honom eller henne en Flex 2.

Det är den första vattentäta enheten från Fitbit, så du behöver inte ens oroa dig för att dina barn hoppar i vattnet med den runt handleden (om inte de har lärt sig att simma ännu, men det är en annan historia). Flex 2 levereras med ett elastiskt bälte som håller sig bra runts handleden. Men trackern själv kan tas bort och du kan placera den i andra kompatibla band. Du kan till och med knyta den i ett snöre och gå med den runt halsen.

Flex 2 har ingen bildskärm, men fem LED lampor istället som används som varningar om dagliga mål och rörelse påminnelser. Eftersom det inte finns någon skärm räcker batteriet cirka 5 dagar.

Och priset är rimliga 450 kronor per enhet.

9. Samsung Gear Fit 2 (ingen GPS-spårning)

Samsung Gear Fit är en fullfjädrad exklusiv smartklocka. Med tanke på priset och komplexiteten hos denna enheten är det definitivt en klocka för äldre barn. Med en stor AMOLED-pekskärm är alla meddelanden som textmeddelanden, samtal och tredjepartsapp anmälningar tydliga och enkla och se. Klockan kan ta emot röstkommandon, mäta träning och levereras med en mycket bekväm trådlös laddningsstation som låter dig ladda batteriet för en problemlös upplevelse. Gear Sport kommer som en fantastisk maskinvara i en rad olika stilar med förmågan att byta band som kan komplettera ditt barns personliga stil eller utseende.

Ålder: 8+ år

Batterilivslängd: 1-3 dagar (beroende på bildskärmsinställningar)

Rekommenderas för: Samsung/Android-användare.

Hur man väljer den bästa GPS-klockan för barn

Funktioner: Förutom spår tjänster erbjuder även många GPS-enheter en mängd olika funktioner, inklusive enkelriktad och dubbelriktad uppringning, samt möjligheten att ställa in säkerhetszoner som varnar dig när ditt barn har lämnat ett visst område. Vi tittar på vilka enheter som gick utöver grunderna och hur dessa funktioner implementeras.

Prestanda: Du vill ha en GPS-tracker som visar exakt var en person är med regelbundna uppdateringar när han eller hon är i rörelse. Vi noterade hur exakt varje enhet gick in på vår plats. Vi har funnit att spåren i allmänhet fungerar bättre i öppna landskap, med mindre noggranna signaler när vi testar i täta bostadsområden.

Design: Vi tittade på GPS-trackers storlek och om det var något ett barn lätt kan gå runt med runt handleden. Vi tittade också på hållbarheten: kan enheten motstå lek på lekplatsen?

Lätt att använda: Vi ville hitta apparater som var enkla för att små barn skulle kunna använda, men också de som inte skulle irritera mamma och pappa under installations- och aktiveringsprocessen. Här är ett universellt tips: se till att GPS-spåraren är så ”öppen” som möjligt och avstå att använda den från insidan av en byggnad. Spåraren funkar nämligen inte lika bra inomhus utan funkar som bäst utomhus.

Pris: Förutom att betala i förväg för en GPS-tracker finns det också delbetalningsalternativ. Vi tittade på vad varje GPS-tracker skulle kosta dig en månad och om du var tvungen att skriva under ett servicekontrakt. Vi noterade också när GPS-spåraren inkluderade servicekostnader i originalpriset, till exempel att erbjuda gratis service under det första året.

Vad är en Fitbit och varför behöver mitt barn en?

Fitbits är fitness mätare som du också kan använda, vilket, beroende på modell, kan mäta steg, sömn och hjärtslag och kommer till och med påminna dig att röra på dig om aktivitetsnivån är för låg.

Alla Fitbit-enheter synkroniseras med Fitbit-appen för iPhone, iPod och Android, vilket ger dig en detaljerad inblick i dina dagliga steg, viktmål, kaloriintag och en hel del annan liknande träningsinformation.

Tänk på att under Fitbits användarvillkor är det inte tillåtet för barn under 13 att ha ett personligt Fitbit-konto. Om du vill synkronisera ditt barns aktiviteter med Fitbit-appen måste du skapa ditt eget konto och låta honom eller henne att komma åt det på så sätt.

Vanliga frågor om GPS-klockor för barn

Se till att klockan du väljer är tillverkad av högkvalitativ silikon, medicinsk kvalitet om möjligt. Detta säkerställer att silikonet inte reagerar med barnets hud och orsakar utslag eller irritation. Om ditt barn är känsligt för en typ av metall täcker du den nedre delen av klockan med en tejpbit eller klart nagellack. Detta kommer att säkerställa att det inte finns någon reaktion med huden.

Finns det en app tillgänglig med klockan?

De flesta smarta klockor har appar som kan laddas ner till föräldrarnas telefon. Detta gör det möjligt för föräldrar att hålla ett öga på sina barn på avstånd genom att ställa in en virtuell omkrets för dem och vissa använder även LBS dual location-funktionen. Med den här funktionen kan du alltid känna dig säker på var ditt barn är.

Och då är det viktigt att se till att fästet på bandet är "barnsäkert". Du vill inte att den 2-årige vännen på dagis får för sig att ta av klockan av ditt barn för att sedan leka med den. Men den måste vara lätt att ta av och på av en fröken om ditt barn ska simma eller tvätta händerna, speciellt om klockan inte är vattentät. För äldre barn är banden vanligtvis gjorda så att barnet enkelt kan ta bort det själv.

Att vara säker på att ditt barn är nöjd är mycket viktigt. Om du har ett äldre barn som vill ha en av dessa klockor, spelar färgen en roll. Se till att varumärket du tittar på har olika färgalternativ att välja mellan.

Kan klockan ringa eller bli uppringd?

Vi har alla sett den skumma TV-showen där angriparen kommer in i barnets telefon och kidnappar det. Se till att klockan har säkerhetsfunktioner när det gäller detta. Oavsett om det bara går att programmera ett visst antal nummer till telefonen är det ett stort plus. Kontrollera dessutom att klockan kan sättas i vänteläge när barnet är i skolan. Vi vill inte att barnet ska hamna i trubbel eftersom mormor ringer dem mitt under lektionen.

En av de viktigaste funktionerna att överväga är om du kan fjärrstyra enheten. Vissa föräldrar tror kanske att detta är att gå för långt och att barnet förtjänar en viss del integritet. Något som visserligen är sant, men om ditt barn är offer för mobbning eller liknande kan du även lyssna på vad som händer, vilket gör det lättare för både för dig och ditt barn att få ett slut på det. Några av klockorna har funktioner där du kan lyssna utan att barnet vet det.

Spel och appar på klockan är viktiga. Om du spenderar lite pengar, se till att klockan har några lämpliga spel och appar som ditt barn kan använda. Vissa har även funktioner där du kan få en översikt över barnets steg. Om ditt barn har ett mycket hektiskt schema kan det vara till nytta för dig både att titta på någon som har en schemaläggare eller assistent.

Sist men inte minst, se till att skärmen är känslig nog. Små fingrar kan ofta vara lite klumpiga, så se till att skärmen kan göra vad du vill att den ska göra. Annars kan det orsaka frustration, vilket i sin tur kan leda till ett sammanbrott.

Vilken är din favorit?

Det är mycket att vara förälder. Allt från att se till att dina barn får bra betyg, är artiga och säkra - det är nog därför det tuffaste jobbet i hela världen. GPS-spårning enheter som du kan använda ger dig en extra trygghet genom att alltid veta var dina barn är – från vilken plats som helst. Och medan vi hoppas att du aldrig behöver det i en kris, finns det numera ett extra skydd i fall du behöver det.

Finns det en GPS-tracker som du använder som du är väldigt nöjd med? Vänligen meddela oss vilken modell som är din favorit i kommentarsfältet och vi kommer att se till att kolla in den!