Mer än 60 000 personer besöker Frisky varje månad.

Hos oss hittar du artiklar som bygger på bevis och forskning, med ett ögonkast på populära dieter och populärvetenskap.


En idé


Frisky startades med ett enda mål. Vi vill göra det lättare för andra att göra hälsosamma val för sin egen hälsas skull, utan all förvirrande information som man kan få på andra platser.


Början


Det hela startade 2014...

...och mycket var annorlunda på den tiden! När Frisky etablerades var det inte många som trodde att intresset för hälsa, viktminskning och kost i Sverige skulle vara så stort som det är idag. Människor är idag mer medvetna om sin hälsa än vad det någonsin varit tidigare.

Mycket hos oss på Frisky har också förändrats sedan vi startade. Det som från började startade som ett hobbyprojekt har nu blivit vuxit tack vare alla våras läsares stöd. Teamet här på Frisky har snabbt expanderat under de senaste åren, vilket innebär att vi kan ge våra läsare ännu mer högkvalitativa och forskningsbaserade artiklar!


Vårt mål


Med det stora nyfödda intresset för hälsa och kost i Sverige, så är det nu viktigare än någonsin att vi kan hitta bra och riktiga råd. Det finns gott om människor som är villiga att berätta vilseledande information för att kunna tjäna snabba pengar. Det har därför som vi tycker det är absolut nödvändigt att redan från början av vår webbplatshistoria endast publicerat information som bygger på forskning och källkritisk information.


Vårt team


Sunniva Hamren, Redaktör

Sunniva började skriva om hälsa för att dokumentera sina egna framsteg. Det har krävt många försök och misstag för att komma dit hon är idag. Det är också en av anledningarna till att hon skapade den här sidan!

Under tiden som hon har byggt upp Frisky har hon även hjälpt ett flertal personer att leva ett hälsosammare liv och nå sina personliga mål.


Reklam


Frisky.se mottar finansiering från annonser, sponsrat innehåll och andra partnerskap, till exempel affiliate-program. Sådana intäkter gör det möjligt att täcka ett brett spektrum av ämnen och skapa en bättre upplevelse för våra användare. Vi använder oss alltid ett objektivt tillvägagångssätt när vi skriver våra artiklar och accepterar inte sponsorer som vill påverka vårt innehåll.


Kontakta oss


Frågor angående reklam, samarbete eller annan feedback kan skickas till sunniva@frisky.no.

Du kan även skicka ett e-postmeddelande direkt till några av de andra personerna i teamet: förnamn@frisky.no.

Vi läser alla e-post vi får in men har tyvärr inte möjlighet att personligen svara på alla frågor. Vi har tyvärr heller inte möjligheten att ge råd om personlig hälsa, kost eller medicin via e-post.


Redaktionella riktlinjer


Frisky.se kommer att även i framtiden att ge källkritisk information med ett ögonkast på populära dieter och populärvetenskap. Alla de uttalanden vi skriver om måste kunna kontrolleras och bevisas i publicerade.

Våra författare måste ha utbildning inom något av följande; idrott, hälsa och/eller journalistisk. Alla våra artiklar måste också godkännas av kvalificerade specialister inom dess specifika område, till exempel en klinisk dietist eller läkare.

De råd vi ger går helt i linje med vad svenska myndigheterna kräver:

  • Om du vill gå ner i vikt måste du dagligen konsumera färre kalorier än du bränner.
  • Det bästa sättet att gå ner i vikt är således att ändra din livsstil.
  • Snabb viktminskning och "dieter" som är orealistiska under lång sikt ger sällan en varaktig viktminskning.